Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Έτοιμη προς χρήση η υδατοδεξαμενή στην Κυψέλη

Γεμάτες 1 από τις 15 στην ανατ. Μεσσηνία
Γεμάτες είναι οι 13 από τις 15 υδατοδεξαμενές στη δυτική Μεσσηνία, σε αντίθεση με την ανατολική, όπου είναι γεμάτη 1 από τις 15.
Σε δηλώσεις του χθες ο αντινομάρχης Υποδομών Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε πως γίνεται προσπάθεια συντονισμού των Δήμων, της ΔΕΚΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου που υλοποιεί τα έργα και των αναδόχων, με σκοπό την άμεση πλήρωση με νερό των υδατοδεξαμενών.
 Δυτική Μεσσηνία
Στη δυτική Μεσσηνία είναι έτοιμες προς χρήση οι εξής 13 υδατοδεξαμενές:
Αετός στη θέση «Ελικοδρόμιο», Γλυκορρίζι του Δήμου Αετού στη θέση «Νεκροταφείο», Σιδηρόκαστρο του Δήμου Αυλώνος, Αυλώνος στη θέση «Κουφί», Βλάση του Δήμου Βουφράδος στη θέση «Γεώτρηση», Κούβελα του Δήμου Δωρίου στη θέση «Κυψέλη», Κεφαλληνού του Δήμου Ιθώμης, Αρχαία Μεσσήνη του Δήμου Ιθώμης στη θέση «οικ. Πετράλωνα», Φαλάνθη του Δήμου Κορώνης στη θέση οικ. Χωματερό, Φλεσσιάδα του Δήμου Νέστορος στη θέση «Προς Κουφιέρο», Βλαχόπουλο του Δήμου Παπαφλέσσα, Μάλη του Δήμου Φιλιατρών στη θέση «Γεώτρηση» και Χριστιανούπολη του Δήμου Φιλιατρών στη θέση «Βιολογικός».
Για την ολοκλήρωσή τους συνέβαλαν, όπου χρειάστηκε, οι Δήμοι. Στην περίπτωση του δ.δ. Φαλάνθης έγινε πλήρωση της υδατοδεξαμενής από παρακείμενη λίμνη. Ανάλογα έπραξε και ο Δήμος Νέστορος για την περιοχή του δ.δ. Φλεσσιάδας.
Για τις δύο υδατοδεξαμενές της δυτικής Μεσσηνίας που υπολείπονται, όσον αφορά αυτή στο δ.δ. Μαργέλι του Δήμου Παπαφλέσσα, με πρωτοβουλία του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης της περιοχής και αντιδημάρχου Γαργαλιάνων κ. Σοκορέλη, θα είναι έτοιμη τις επόμενες ημέρες.
Γι’ αυτή στη Χρυσοκελλαριά του Δήμου Κορώνης θα γίνει προσπάθεια πλήρωσης από πλευράς Νομαρχίας.
Ανατολική Μεσσηνία
Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην ανατολική Μεσσηνία, όπου είναι έτοιμη προς χρήση μόνο μία υδατοδεξαμενή από τις 15 που έχουν τοποθετηθεί και είναι αυτή στη Νέδουσα του Δήμου Καλαμάτας, στη θέση «Γήπεδο».
«Το ευτύχημα είναι ότι οι ανάδοχοι, παρ’ όλο που δεν έχει εξοφληθεί κανένας λογαριασμός τους, έχουν ενεργοποιηθεί και αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να έχουν ολοκληρώσει την εγκατάσταση βανών και φρεατίων.
Τα προβλήματα αυτά θα είχαν ξεπεραστεί, αν από την αρχή η διοίκηση είχε φροντίσει την προώθηση των διαδικασιών πληρωμής των αναδόχων από το Ειδικό Ταμείο Αποκατάστασης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ), στο οποίο ήταν ενταγμένα προς χρηματοδότηση τα έργα.
Επειδή ο ανάδοχος της ανατολικής Μεσσηνίας θεωρεί ότι δεν έχει επαρκείς ποσότητες εργασιών (λάστιχα κλπ.), κάνουμε έκκληση στους δημάρχους των περιοχών των έργων να βοηθήσουν, με δική τους δαπάνη, στην κατασκευή των δικτύων.
Όπου εντοπιστεί πρόβλημα, η Νομαρχία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποπεράτωση των εργασιών σύνδεσης με τα δίκτυα ύδρευσης», σχολίασε ο κ. Αναστασόπουλος.

Πηγή: Θάρρος Μεσσηνίας