Αφιερωμένο στους απανταχού Κουβελαίους

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Παράνομη η χρήση θεραπευτικών φυτών !!!

Παράνομη κινδυνεύει να χαρακτηριστεί η χρήση θεραπευτικών φυτών καθώς λήγει τον προσεχή Απρίλιο και η τελευταία προθεσμία των κρατών-μελών για προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Αιτία η πλήρης εφαρμογή σχετικής οδηγίας ( THMPD - Traditional Herbal Medical Product Directive) που αναμένεται να θέσει εκτός νόμου χιλιάδες προϊόντα εναλλακτικής ιατρικής.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μεταξύ των νέων αυστηρών κανονισμών, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι ένα προϊόν χρησιμοποιείται για 30 και πλέον χρόνια, από τα οποία τα 15 στην Ε. Ε., γεγονός που αυτομάτως βγάζει εκτός εκατοντάδες βότανα, φυτά, εκχυλίσματα, πούδρες και άλλα σκευάσματα από χώρες με παράδοση στην εναλλακτική ιατρική όπως η Κίνα και η Ινδία.

Το γεγονός έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ευρώπη και κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι εναλλακτικές θεραπείες γνωρίζουν μεγάλη άνθηση και προτιμώνται έναντι των συμβατικών, κυρίως για την προληπτική και καταπραϋντική τους δράση.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι πρόκειται για μια ιστορική επιτυχία του λόμπι των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες έβλεπαν τα κέρδη τους να μειώνονται εξαιτίας της «φυτικής ιατρικής».

Πηγή skai
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: