Αφιερωμένο στους απανταχού Κουβελαίους

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

Μονοπάτια σε Είρα, Αυλώνα και Δώριο


Η μελέτη για τη δημιουργία μονοπατιών στην περιοχή της Νέδας ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στη Νομαρχία. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια σειρά μελετών, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, για την προστασία και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Νέδας.
Η συνεργασία είναι διανομαρχιακή με την Ηλεία και διαπεριφερειακή με τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Με τη δημιουργία των μονοπατιών και των χώρων αναψυχής θα δοθεί η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να επισκέπτεται και να απολαμβάνει τις ομορφιές της φύσης. Παράλληλα, θα μπορεί να ασκήσει διάφορες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, παρατήρηση της φύσης, υπαίθριο γεύμα, άσκηση, ξεκούραση, περιβαλλοντική εκπαίδευση κ.ά.

Οι εργασίες που προτείνονται αφορούν μικρές παρεμβάσεις, πλήρως προσαρμοσμένες στο περιβάλλον.
Αναφερόμενος στη μελέτη για τα μονοπάτια, ο αντινομάρχης Υποδομών Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε ότι ανάλογη θα ετοιμασθεί και από την πλευρά της Ηλείας, η οποία όμως έχει καθυστερήσει. Και πρόσθεσε: «Είναι ένα έργο που θα προωθηθεί πλέον για λήψη αδειοδοτήσεων. Σκοπός του είναι να μπορέσει ο επισκέπτης – περιπατητής να προσεγγίσει το ποτάμι και τα άλλα αξιοθέατα της περιοχής και να απολαύσει τη μοναδική φύση. Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι συμβατά με το περιβάλλον, ειδικότερα μόνο πέτρα και ξύλο».

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΟΥ

-Θέση «Μελαναίικα»- «Μαυρομάτι» δ.δ. Κούβελα: εργασία συντήρησης καθαρισμού μονοπατιού μήκους 1000 μ. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από το χωματόδρομο βόρεια του Μαυροματίου μέχρι το Πετρογέφυρο και έως να συναντήσει το δρόμο προς Καστρούγκενα. Ακόμα, προτείνεται δημιουργία θέσεως αναψυχής πλησίον του πέτρινου γεφυριού με την κατασκευή 2 πέτρινων τραπεζιών, 4 καθιστικών και ανάλογης σήμανσης.

-Θέση «Στοιχειό» δ.δ. Δωρίου: προτείνεται η κατασκευή βρύσης με υδρομάστευση, γέφυρα ξύλινη με βάθρο για την προσπέλαση της κοίτης απέναντι, καθώς και η δημιουργία θέσεως αναψυχής, περιλαμβάνοντας την κατασκευή 2 πέτρινων τραπεζιών, 4 πέτρινων καθιστικών, 2 δοχείων απορριμμάτων και σήμανση.

-Θέση «Προφήτης Ηλίας» δ.δ. Κούβελα: δημιουργία θέσεως θέας με την τοποθέτηση ενός κιοσκιού και ενός δοχείου απορριμμάτων.

-Θέση «Μαυρομάτι» δ.δ. Δωρίου: δημιουργία θέσεως θέας με τοποθέτηση ενός κιοσκιού και ενός δοχείου απορριμμάτων.


Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή εφημερίδα Μεσσηνίας Θάρρος 13/1/2008

Ελπίζω να μην μείνουν στην μελέτη και στα σχέδια τα παραπάνω.¨ Έχει περάσει ένα έτος σχεδόν από τότε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: